Vanaf € 50,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Hoelang kan je kaas bewaren?

Veel mensen vragen zich af hoelang je kaas kan bewaren. Om de beste smaak en kwaliteit te behouden, is het namelijk belangrijk om kaas op de juiste manier te bewaren. Wij geven je hieronder een aantal tips.

Jonge Kaas

Jonge kaas is mild van smaak en heeft een hoog vochtgehalte, waardoor het relatief kort houdbaar is. Deze kazen hebben het meeste vocht en kunnen tot 1 tot 2 weken in de koelkast worden bewaard. Zorg ervoor dat je de kaas goed verpakt om uitdroging te voorkomen. Wikkel de kaas in plasticfolie of bewaar de kaas in een luchtdichte doos

Jong belegen kaas

Jong belegen kaas is iets langer gerijpt dan jonge kaas en kan tot 3 weken worden bewaard in de koelkast. Bewaar de kaas goed verpakt om geuroverdracht en uitdroging te voorkomen. Deze kazen hebben iets minder vocht dan jonge kazen, maar moeten nog steeds zorgvuldig worden bewaard.

Belegen en extra belegen kaas

Harde kazen zoals belegen en extra belegen kaas hebben een stevige structuur waardoor ze langer houdbaar zijn. Deze soorten kaas kunnen tot 4 tot 6 weken in de koelkast worden bewaard. Gebruik bij voorkeur kaaspapier of een kaaskluisje om de kaas goed te verpakken. Dit zorgt ervoor dat de kaas zijn smaak behoudt en vers blijft gedurende de bewaarperiode. Door de kaas op de juiste manier te verpakken, blijft hij langer van goede kwaliteit.

Oude Kaas

Oude kaas heeft een intense smaak doordat hij een langere rijping heeft ondergaan. Hierdoor bevat hij minder vocht. Dit maakt oude kaas langer houdbaar dan jongere kaassoorten. Deze kazen kunnen maanden goed bewaard blijven in de koelkast, met een maximum van 8 weken. Ook bij oude kaas is het van belang om hem goed te verpakken, bijvoorbeeld met kaaspapier. Dit voorkomt uitdroging waardoor de kaas zijn smaak en kwaliteit kan behouden

Zachte kazen

Zachte kazen zoals brie en camembert hebben, net als jonge kazen, een hoog vochtgehalte. Hierdoor zijn ze minder lang houdbaar dan hardere kaassoorten. Deze typen kaas kunnen maximaal een week in de koelkast bewaard worden. Het is essentieel om zachte kazen goed verpakt op te bergen, bijvoorbeeld met plasticfolie of in een luchtdichte verpakking. Dit is nodig om uitdroging tegen te gaan en de kwaliteit en smaak van de kaas te behouden gedurende de bewaartijd.

Tips voor optimale bewaring

Verpakking: Wikkel kaas altijd in geschikt materiaal zoals bakpapier of kaaspapier. Bewaar het vervolgens in een luchtdichte doos om de juiste vochtigheidsgraad te behouden. Dit voorkomt geuroverdracht tussen kazen onderling.
Temperatuur: Bewaar kaas altijd in het onderste gedeelte van de koelkast waar de temperatuur het meest constant is. Een constante temperatuur zorgt ervoor dat de kaas langer vers blijft.


Producten (€ excl. btw)