Vanaf € 50,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Trots op de boer: familie Stamsnijder

modern gemengd bedrijf met melkvee en een eigen winkel met eigen vlees en FNZ kaas!


Wij zijn trots op de boeren die de melk leveren waar onze FNZ kaas van gemaakt wordt. Voor boeren door boeren! Het boerenproduct is iets om trots op te zijn en dat laten we graag zien! We zijn benieuwd naar het verhaal van onze klanten, waar zijn zij trots op? 

De familie Stamsnijder uit Enter heeft een modern gemengd bedrijf met melkvee, jongvee, vleesstieren en kippen. Sinds kort hebben ze een winkel waar ze hun eigen vlees en de FNZ kaas verkopen. Op de daken van het boerenbedrijf liggen 2.520 zonnepanelen, die zijn aangesloten op  op het elektriciteitsnet. Op deze manier wordt 720.000 wattpiek aan groene energie opgewekt, genoeg stroom voor zo’n 210 huishoudens! 

Wij zijn trots op de manier waarop wij ons bedrijf runnen; met zo min mogelijk chemische middelen en oog voor de natuur proberen wij de biodiversiteit op een hoger niveau te krijgen. We willen laten zien dat je met een ‘gangbaar’ bedrijf, dat formeel niet biologisch is, toch veel kunt doen om zo verantwoord mogelijk je bedrijf te runnenWij zaaien bijvoorbeeld bloemranden in en behouden wildakkers. Zo proberen we het gangbare zo milieuvriendelijk mogelijk te maken en tegelijk ook onze resultaten te behalen. Het is naar ons idee van belang om breder te kijken. Bijvoorbeeld tuinen niet volleggen met stenen, want dan komen er ook geen bijen. Of voorlichting op scholen; weet wat je eet.

Het mooie aan boer zijn is toch wel je eigen tijd kunnen indelen, levende dieren om je heen en lekker veel buiten zijn. ’s Ochtends niet weten wat je die dag doet, het is elke keer weer anders. Werken met de natuur vraagt flexibiliteit en aanpassingsvermogen, je bent natuurlijk afhankelijk van het weer. Dat is bepalend voor keuzes die je maakt. Je hebt als boer te maken met alle aspecten in een groot bedrijf; planning, boekhouding, uitvoeren. Het is voor ons niet alleen een vak, het is een passie! 

Zonder boerenproduct worden we niet groot. Het is een eerste levensbehoefte. Zeg nou zelf, het is belangrijker dan internet en telefoon! En we produceren als boeren veel! Zuivel, brood, vlees. We hebben als mensen deze bouwstoffen nodig, het is een eerlijk product. Neem nou melk: melk is melk. Daar heb je eigenlijk geen plaatjes of bijzondere verpakking voor nodig; het is al een goed product van zichzelf. Hier in Nederland zijn de boerenproducten gewoon goed. Zo mogen we het ook aanprijzen; gewoon, simpel, puur, vers, eerlijk! 

Het is belangrijk dat we een eerlijke prijs krijgen voor de boerenproducten. Boerenwinkeltjes komen er niet voor niks. Je houdt iets meer over en je ziet direct de relatie tussen het product en de eerlijke prijs die je ervoor krijgt. We mogen ook trots zijn op de export van onze producten; het is van zo’n goede kwaliteit.

Boerenproducten die met zorg en aandacht zijn gemaakt, dat verschil proef je! Zo ook met de kaas van FNZHet is een wereld van verschil met kaas uit de winkel, hij is gewoon zooo lekker! Lekkere pittige Ouwe jongens en Kruidenkaasjes eten wij het liefst. Op de boterham, bij de borrel of op de witlof. In het winkeltje wordt er veel naar Jerseykaas gevraagd, ook heerlijk!” 


Producten (€ excl. btw)