026 382 7903 Veelgestelde vragen Home Inloggen
FNZ Kaas bestaat al 110 jaar

110 jaar

Vers en vertrouwd
Kaas aan huis? Bestel nu via FNZ Kaas.

Snel & veilig

Binnen 2 dagen kaas in huis
FNZ Kaas levert al 110 jaar de melk van de melkveehouder terug in de vorm van kaas.

Melkveehouders

Gemaakt van de melk van uw koeien

Edammer

Alle 3 kazen

Edammer

Meer over Edammer

Edammer kaas is ontstaan in Edam, een dorp in de buurt van Volendam (Noord-Holland). Het is een typische Hollandse kaas en is herkenbaar aan dat de kaas bolvormig is. Edammer kazen staan ook bekend om hun rode kleur. Bij FNZ Kaas verkopen we echter alleen de oranje/gele variant.

Soorten Edammer kaas

Bij FNZ Kaas verkopen we verschillende Noord-Wester Edammer kazen: Jong, Jong belegen en Belegen. De jonge noord-wester kaas heeft een hardere, ziltere smaak. De jong-belegen variant heeft een minder vette, hartige smaak. En de belegen variant heeft een volle smaak.

40+ Kaas

Alle Edammer kazen zijn 40+ kazen. Deze kazen zijn vetter dan bijvoorbeeld een 30+ kaas, maar minder vet dan een 48+ kaas, een goede middenweg dus. Dit betekent overigens niet dat 40+ kazen voor 40% uit vet bestaan. Oude 40+ kazen zijn namelijk weer vetter dan jonge 40+ kazen.

Waarom FNZ Kaas?

FNZ Kaas is al 100 jaar een begrip onder melkveehouders in Nederland. Wij zijn dé leverancier van traditioneel gerijpte kwaliteitskaas. Onze heerlijke kazen bezorgen wij sinds kort ook bij u thuis. Binnen 2 dagen!

Bestelling op
route bezorgen