Vanaf € 50,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Beemster kaas kopen

Beemster kaas

Beemster kaas vindt zijn oorsprong in de Beemster, een historische polder in Noord-Holland. Deze kaas staat bekend om zijn karakteristieke platte vorm en de gouden kleur van de korst. De kaas wordt gemaakt van koemelk van hoge kwaliteit en heeft een heerlijke, milde smaak.

Meer over Beemster kaas

Beemster kaas is een geliefde Nederlandse kaas met een bijzonder verhaal. Deze kaas komt uit de oudste polder van Nederland, de Beemster. Deze polder staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn perfecte bodemgesteldheid. Hierdoor is het gras van topkwaliteit voor de koeien.

De koeien staan dan ook veel in de polder, wel 120 dagen per jaar, 6 uur per dag. Het gras dat ze hier grazen is zeer voedzaam en dat proeft u in de volle, frisse smaak. Wij geloven dat eerlijke en authentieke producten gewoon het lekkerst zijn!

De smaak van een Beemster kaas

Beemster kaas is er in verschillende soorten, waaronder jong, jong belegen, belegen en extra belegen. Elk type heeft zijn eigen smaakprofiel, variërend van mild en romig tot pittig en vol.

Vanwege zijn veelzijdigheid is deze kaas een favoriet ingrediënt in veel Nederlandse gerechten. Het smelt prachtig in kaasfondue, voegt een diepe smaak toe aan sandwiches en is een heerlijke toevoeging aan kaasplankjes.

Soorten Beemster kazen

Beemster biedt een variatie aan smaken, waarbij versheid altijd voorop staat. Van fris en romig tot vol en pittig, we hebben voor ieder wat wils. Bij ons vindt u de volgende Beemster kazen:

  • Jonge kaas: Met zijn stevige textuur en milde smaak is dit een favoriet voor velen.
  • Jong belegen: Deze kaas heeft een iets minder vette, hartige smaak en is perfect voor wie van een iets mildere kaas houdt.
  • Belegen kaas: Onze gerijpte kaas heeft een rijke, volle smaak die in de smaak zal vallen bij liefhebbers van karaktervolle kazen.
  • Extra belegen kaas: Voor wie op zoek is naar nog meer smaakintensiteit, is onze extra gerijpte kaas een uitstekende keuze.

48+ Kaas: de perfecte balans

Alle Beemster kazen in ons assortiment zijn 48+ kazen, wat betekent dat ze vetter zijn dan bijvoorbeeld een 30+ kaas. Deze rijkdom aan vet maakt ze geliefd bij velen. Dit betekent echter niet dat deze heerlijke 48+ kazen 48% vet zijn. Oudere kazen zijn vaak vetter dan jongere varianten.

Waarom FNZ Kaas?

FNZ Kaas heeft al een honderd jaar een uitstekende reputatie onder melkveehouders in Nederland. Wij zijn dé leverancier van ambachtelijk gerijpte kwaliteitskaas. En goed nieuws: we bezorgen onze heerlijke kazen ook nog eens binnen 2 dagen bij u thuis! De passie voor ons vak proeft u in elke hap van onze Beemster kaas.


Producten (€ excl. btw)