Vanaf € 50,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Trots op de boer: Heleen Lansink

‘De kracht van de boer zit hem in de zichtbaarheid naar de burger!’ 


Heleen Lansink
Heleen Lansink en haar man Rogier hebben in Haaksbergen een modern vooruitstrevend melkveebedrijf met melktapperij waar op een duurzame manier melk wordt geproduceerd met zorg voor koeien, omgeving en het gezin. Naast het gezinsbedrijf is Heleen ook zeer actief in het voor de burger zichtbaar maken van het moderne boerenbestaan. Haar motto is dan ook niet voor niks: ‘De kracht van de boer zit hem in de zichtbaarheid naar de burger!’ 

Ik ben trots op de rol die we als boer vervullen in de samenleving. Wij produceren voedsel, zodat de rest van de samenleving zich met andere dingen kan bezighouden. Ook in de sfeer van de klimaatopgaves, waar we met z’n allen voor staan, kunnen boeren bijdragen aan de samenleving. Zelf pro-actief zijn, innoveren en doen aan ‘story-telling’. Hoe beter je het product kunt vermarkten richting mensen om je heen, hoe meer het product waard is. Daarom is het ondernemen in en met je omgeving belangrijk. Als mensen bereid zijn voor je product te betalen omdat het een goed product is, creëer je ruimte om bijv. te innoveren en/of richting duurzaamheid dingen te doen. Je bent als boer mede-verantwoordelijk om het goed over de bühne te krijgen. 

Hoe mooi is het als je het verhaal kunt vertellen met een boerenproduct. Daarbij moet je kijken wat bij je past. De melktapperij is voor ons daar een voorbeeld van. Het verbindend ondernemenHet boerenproduct als middel om in contact te komen met je omgeving (gemeenten, evenementen, lokaal kopen). 

Andersom is het ook interessant om als boer te leren kijken als een consumentHoe kijkt een consument naar je bedrijf. Dat kom je te weten tijdens bijv. evenement of open dag, wanneer mensen op het erf komen. 

Ik vind dat je als boer je eigen producten moet kopen. Wat je zelf maakt, moet je zelf consumeren. Als je meer geld wilt voor je product, moet je zelf het goede voorbeeld geven. Dat geldt ook voor vlees. Het is wel wat duurder bij de slager, maar die koeien heb je dan zelf in de wei gezien. Ook voor kaas is dat het geval. Het is het showstuk bij ons op de borreltafel. Die FNZ-kaas is gewoon lekker en altijd snel op! 

We hebben een prachtig vak, daar mag je trots op zijn! Daarnaast, de plek waar je mag wonen, werken, kinderen groot brengen. De nabijheid van de natuur. De ruimte en de rust. Dat is toch geweldig! 


Producten (€ excl. btw)