Vanaf € 35,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Een bol kaas kopen

Een bol kaas kopen

Bent u op zoek naar de lekkerste en meest iconische Nederlandse kaas? Dan presenteert FNZ Kaas met trots de unieke Edammer kaas. Deze kaas staat bekend om zijn rijke smaak, bolvorm en historische betekenis.

De geschiedenis van de bol kaas van Edammer

Edammer kaas heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het pittoreske stadje Edam in Nederland. De bolvormige kaas met zijn kenmerkende rode of oranje waslaag is een symbool van vakmanschap en traditie.

Het productieproces van Edammer kaas

Het geheim van de heerlijke smaak van Edammer kaas begint bij de zorgvuldige selectie van hoogwaardige koemelk. De boeren zorgen voor gezonde koeien, wat resulteert in melk van de beste kwaliteit.

Bij het maken van kaas wordt melk gefermenteerd, waarbij stremsel wordt toegevoegd om de vloeistof van de wrongel te scheiden. De gevormde wrongel wordt in kaasvormen gegoten en geperst om overtollig vocht te verwijderen.

Edammer kaas in de vorm van een bol

De kenmerkende smaak van Edammer kaas is een echte traktatie voor uw smaakpapillen. Met zijn milde en licht nootachtige smaak is het een kaas die door velen wordt gewaardeerd.

Verschillende varianten: Jong tot belegen

FNZ Kaas biedt een assortiment Edammer kaassoorten voor verschillende smaakvoorkeuren:

40+ Kaas: De perfecte balans

Alle Edammer kazen van FNZ Kaas zijn 40+ kazen. Deze kazen hebben een uitgebalanceerde verhouding tussen vetgehalte en smaak. Dit maakt ze tot een populaire keuze.

Culinaire toepassingen van deze bol kaas

Edammer kaas biedt talloze mogelijkheden in de keuken:

Waarom FNZ Kaas?

FNZ Kaas heeft een trotse geschiedenis van meer dan 100 jaar in de Nederlandse zuivelindustrie. Onze passie voor ambachtelijke kaas en ons streven naar eerlijke prijzen maken ons de favoriete leverancier voor melkveehouders en kaasliefhebbers.

Bij FNZ Kaas geloven we in het leveren van (h)eerlijke stukken kaas, gemaakt van melk geleverd door boeren. We brengen de authentieke smaak van Nederlandse Edammer kaas direct bij u thuis. Dat doen we met een snelle levering binnen 2 dagen.

Koop een bol bij FNZ Kaas

Ontdek vandaag nog ons assortiment Edammer kaas en laat FNZ Kaas uw kaasleverancier worden. Geniet van de traditie en smaak van Edammer kaas met FNZ Kaas!

Met FNZ Kaas bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit Edammer kaas. Proef de traditie en passie bij elke hap. Bestel vandaag nog uw favoriete Edammer kaas en geniet van de smaak van Nederlands vakmanschap.


Producten (€ excl. btw)