Vanaf € 35,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Gouda jong kaaswiel

Gouda jong kaaswiel kopen

Op zoek naar een heerlijk Gouda jong kaaswiel? Dan bent u bij FNZ Kaas aan het juiste adres. Al meer dan 100 jaar bieden wij kwaliteitsproducten voor een eerlijke prijs.

Gouda jong kaaswiel bij FNZ Kaas

Onze Goudse kaas is wereldberoemd. Dit komt door zijn zachte, romige en milde smaak. Deze is te danken aan de enige toevoeging van kruiden. FNZ Kaas staat bekend om kwaliteitskaas die zich kenmerkt door traditie en vakmanschap in onze productiewijze.

Goudse kaas kopen bij een kaasspecialist

FNZ Kaas is al meer dan een eeuw een begrip als kaasspeciaalzaak. Onze passie voor het vak ziet u terug in ons uitgebreide assortiment. We bieden verschillende kaassoorten, van kleine stukken tot grote kazen.

Bent u op zoek naar een compleet kaaswiel, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In ons assortiment vindt u diverse Goudse jonge kaaswielen van verschillende gewichten. Deze zijn gemaakt van pure Friese of Brabantse koemelk. Deze zachte romige kazen met een milde smaak zijn enorm populair bij kaasliefhebbers.

Gouda jong kaaswiel uit Friesland

Een van onze populairste kaaswielen komt van Friese bodem. Dit zachte, romige wiel van ongeveer 4 kilo is gemaakt van pure Friese koemelk. De melk wordt opgehaald bij boerderijen in de provincie Friesland. Vervolgens passen onze ervaren kaasmakers de traditionele ambachtelijke methode toe om van dit mooie product een zachte romige kaas te maken.

Kenmerkend voor deze Goudse jonge kaas is de milde smaak, veroorzaakt door de minimaal toegevoegde kruiden. Hierdoor komen de natuurlijke eigenschappen van de verse Friese melk het beste tot hun recht. Het wiel heeft ook een mooie gele kleur. Dit is kenmerkend voor jonge Goudse kaas gemaakt op basis van traditionele ambachtelijke technieken. Wij staan met dit romige Friese kaaswiel garant voor een eindresultaat van hoge kwaliteit.

Gouda jong kaaswiel uit Brabant

Naast ons Friese kaaswiel bieden we ook een wiel aan dat geproduceerd is met Brabantse melk. Deze kaas is iets kleiner, ongeveer 3 kilo. Dit komt omdat we een kwart van het hele kaaswiel leveren. De melk is afkomstig van koeien uit de Brabantse weilanden. Onze ervaren ambachtslieden verwerken het vocht op hun eigen manier tot een heerlijke kaas.

Kenmerkend voor dit Brabantse kaaswiel is de vollere smaak en rijkere structuur. Dit zorgt voor een romiger karakter dat past bij de tradities van deze streek. Net als bij het Friese exemplaar gebruiken we een minimum aan kruiden. Hierdoor komt de volle smaak van de melk naar voren. Het gewicht van dit wiel maakt het ook geschikt voor kleinere gezinnen of om in porties bij de borrel te serveren.

Goudse jong kaaswiel als cadeau geven

Zowel onze Friese als Brabantse kaaswielen zijn perfect geschikt om cadeau te geven. Het volledig ongesneden wiel, verpakt in het traditionele bruine papier, maakt van elke gelegenheid een feest. Onze Goudse kaaswielen zijn dan ook perfect geschikt als verrassing voor feestdagen zoals Sinterklaas of Kerst. Maar ook voor een verjaardag, jubileum of andere mijlpaal is een kaaswiel een leuk cadeau.

Verpakking en levering

We verpakken onze kaas zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze vers blijven en lang meegaan. Elk wiel wordt vacuüm verpakt in bruin papier. Dit doen we zoals gebruikelijk bij kaas. Dit biedt bescherming tijdens het transport.

Voor klanten die niet willen wachten op onze routebezorgers en geen abonnement hebben, bieden we ook de mogelijkheid om online te bestellen. Binnen twee werkdagen wordt de bestelde kaas dan per pakketdienst bij u thuis bezorgd. Zo kan iedereen gemakkelijk genieten van onze kwaliteitsproducten. Bovendien is het gratis verzending vanaf €35.

 

Veelgestelde vragen


Wat is het verschil tussen de Friese en Brabantse Goudse jonge kaas?

Het Friese kaaswiel wordt gemaakt van pure Friese koemelk. Daarentegen wordt het Brabantse kaaswiel gemaakt met melk van Brabantse weilanden. Het verschil in herkomst van de melk draagt bij aan subtiele smaakverschillen tussen de twee kaaswielen.

Hoe lang blijft een Gouda jong kaaswiel vers?

Een goede verpakking in combinatie met vacuümafdichting zorgt ervoor dat het kaaswiel vers blijft. Niet alleen tijdens het transport, maar ook daarna. Het wordt aanbevolen om de kaas in de koelkast te bewaren zodat de kaas optimaal vers blijft.

Hoe wordt het wiel van Goudse jonge kaas gemaakt?

Het kaaswiel wordt gemaakt door ervaren kaasmakers volgens traditionele ambachtelijke methoden. De melk wordt verzameld op lokale boerderijen en het wiel wordt op traditionele wijze bereid. Hierdoor ontstaat een zachte, romige kaas.

Bieden jullie ook andere soorten kaaswielen aan?

Ja, bij FNZ Kaas hebben we een groot assortiment kazen. Denk aan hele kazen of kaaswielen van verschillende merken. Naast Goudse kaas hebben we ook Edammer kaas in ons assortiment. Ons doel is om klanten een grote keuze aan kazen van hoge kwaliteit te bieden.

Wat is de beste manier om de Goudse kaas vers te houden?

Bewaar het Goudse jonge kaaswiel in de koelkast tussen 4 en 8 graden Celsius. Houd het in een vacuümverpakking of in traditioneel bruin papier om uitdroging te voorkomen. Probeer daarnaast temperatuurschommelingen te vermijden zodat de kaas zo vers mogelijk blijft.


Producten (€ excl. btw)