Vanaf € 50,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Goudse kaas

Goudse kaas online bestellen

Goudse kaas is één van de bekendste kaassoorten ter wereld. Het is een typisch Hollandse kaas met een volle, romige smaak. Lekker voor op brood of op een cracker, door warme gerechten of bij de borrel. Bekijk hieronder ons heerlijke assortiment aan goudse kazen.

Over Goudse kaas

Goudse kaas (ook wel gouda kaas genoemd) is één van de bekendste kaassoorten ter wereld. Het is een typisch Hollandse kaas met een volle, romige smaak. Deze kaas is daardoor niet alleen geliefd in Nederland, maar in heel de wereld. Deze populaire kaas is lekker voor op brood of op een cracker, door warme gerechten of bij de borrel. Het maakt eigenlijk niet uit hoe u het eet, deze echte kwaliteitskaas is gewoon heerlijk.

Waar komt Goudse kaas vandaan?

U zou denken dat Goudse kaas uit Gouda komt, toch? Oorspronkelijk komt deze kaas ook uit Gouda, maar inmiddels is deze door heel het land (en zelfs wereldwijd) verkrijgbaar en kan deze overal geproduceerd worden. Goudse kaas wordt dus niet alleen meer in Gouda gemaakt. De term zegt dus niets meer over waar de kaas gemaakt is, maar het zegt wel iets over de kwaliteit van de kaas. Kaas is namelijk pas echt ‘Gouds’ te noemen als het voldoet aan de kenmerken zoals beschreven staat in de voedingsmiddelenwet. Hierin staan kenmerken beschreven zoals de vorm, ingrediënten, rijpingstijd, vetgehalte en consistentie. De kwaliteit is dus altijd zoals u bent gewend, waar ter wereld u ook bent.

Soorten gouda kazen

Bij FNZ Kaas maken en verkopen we vrijwel alle normale soorten goudse kaas, namelijk: jonge, jong-belegen, belegen, extra-belegen en oude kaas. We verkopen geen overjarige kaas. Wel verkopen we ook goudse komijnekaas (jong-belegen of belegen).

Kwaliteitskaas van FNZ

FNZ Kaas is al 100 jaar een begrip onder melkveehouders in Nederland. We haalden van oudsher altijd de zuivel op bij onze leveranciers en bezorgden dan ook meteen onze heerlijke kazen (gemaakt van het melk dat onze klanten dus zelf aan ons hadden geleverd). We genieten daarin al jaren het volste vertrouwen van onze vaste klanten. Tegenwoordig zijn onze kazen beschikbaar voor iedereen en verkopen we deze online door heel Nederland. Bij FNZ Kaas hechten we veel waarde aan kwaliteit. We houden van kaas en dan is het ook niet gek dat al onze eigen kazen ‘Goudse kazen’ zijn. Goudse kaas van FNZ is traditioneel gerijpt en gemaakt van de allerlekkerste melk.

Goudse kaas (48+) bestellen

Onze Goudse kazen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten; van jonge kaas tot oude kaas, van kilostukken tot hele kazen (kaaswielen). Bij FNZ Kaas maken we wel alleen 48+ gouda kaas. Deze kazen zijn vol van smaak, zoals kaas hoort te zijn. Bent u benieuwd naar ons eigen merk en ben jij een liefhebber van Goudse kaas? Bestel dan nu één van onze heerlijke 48+ Goudse kazen.


Producten (€ excl. btw)