026 382 7903 Veelgestelde vragen Home Inloggen

Hele kaas kopen

Hele kaas kopen

Wil jij een hele kaas / kaaswiel kopen? Kies dan voor FNZ Kaas. Al 100 jaar verkopen wij traditioneel gerijpte kwaliteitskazen door heel Nederland. Een hele kaas is heerlijk voor persoonlijk gebruik, voor feesten of als cadeau. Hele kazen zijn voordeliger en ook nog eens lang houdbaar.

Wat is een kaaswiel?

Een hele kaas wordt ook wel een kaaswiel genoemd en is erg geliefd onder kaasliefhebbers. Niet alleen voor eigen gebruik, maar ook als cadeau of voor op een feestje. Kaaswielen zijn er in alle soorten en maten, van Goudse kaaswielen tot Beemster kaaswielen en van slechts een aantal kilo tot kaaswielen van maarliefst 12 kilo.

Hoeveel weegt een hele kaas?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Het antwoord op deze vraag: niet iedere hele kaas weegt hetzelfde. Het gewicht van een hele kaas verschilt per soort. Wij verkopen bijvoorbeeld hele kazen van slechts 1,5 kg tot hele kazen van maar liefst 12 kg. Je kunt dus ook kleine hele kazen kopen (ook erg leuk als cadeau). Een grote ronde kaaswiel weegt vaak 12 kg, genoeg om een tijdje van te eten dus!

Wat kost een hele kaas?

Een hele kaas kopen is voordeliger dan het kopen van kleine stukken kaas. Waar een stuk van onze Gouda 48+ jong belegen van 3kg €39,45 kost, kost dezelfde kaas van 12 kg €134,95. Dat is dus €22,85 voordeliger.

Hele kaas bewaren

Krijg jij een hele kaas niet in één keer op? Dan vraag jij jezelf vast af hoe lang zo’n grote kaas bewaard kan worden. Hele kazen zijn goed te bewaren (langer dan een klein stuk kaas). Wanneer de kaas lijkt te schimmelen (dat duurt echt wel even) dan is dat alleen op het oppervlak. Door er een stuk af te snijden kun je dus gewoon nog volop genieten van de rest van de kaas, waar niks mee aan de hand is!

Hele kazen van FNZ

Ons assortiment bestaat uit Goudse kazen (van eigen merk) en Edammer kazen. Wij verkopen jonge, jong-belegen en belegen kaaswielen van de allerhoogste kwaliteit. We verkopen alleen de allerlekkerste 40+ en 48+ kazen met een heerlijke volle smaak. In onze online shop kunt u ook onze eigen hele kazen bestellen. Hele kazen van FNZ Kaas zijn Goudse kazen van Hollandse melk, op traditionele wijze gerijpt. Koopt u een hele kaas bij FNZ Kaas? Dan bezorgen wij deze binnen 2 dagen bij u thuis.