Vanaf € 50,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

Hele kaas kopen

Hele kaas kopen

Wil jij een hele kaas / kaaswiel kopen? Kies dan voor FNZ Kaas. Al 100 jaar verkopen wij traditioneel gerijpte kwaliteitskazen door heel Nederland. Een hele kaas is heerlijk voor persoonlijk gebruik, voor feesten of als cadeau. Hele kazen zijn voordeliger en ook nog eens lang houdbaar.

Hele kaas en kaaswielen

Stelt u zich een enorme ronde kaas voor, perfect om te delen met vrienden of om uzelf te verwennen. Dit is wat wij “hele kaas kopen” noemen. In Nederland is kaas een echte traktatie en hele kazen, ook wel kaaswielen genoemd, zijn erg populair.

Daarom leggen we u graag meer uit over het kopen van hele kazen, hoe u een kaaswiel bewaart en wat een kaaswiel is. Bovendien laten we u zien waarom een hele kaas kopen voordeliger is dan kleine stukjes. Laten we beginnen!

Hele kazen en kaaswielen bij FNZ kopen

Bij FNZ Kaas hebben we een ruime keuze aan Goudse en Edammer kazen en nog veel meer. Zo hebben we jonge kaas, belegen kaas, oude kaas, jong belegen kaas en extra belegen kaas.

Onze kazen hebben een heerlijke volle smaak en zijn verkrijgbaar in zowel 40+ als 48+ varianten. Onze hele kazen zijn gemaakt van Hollandse melk en traditioneel gerijpt. Koopt u een hele kaas van FNZ Kaas, dan bezorgen wij deze binnen 2 dagen bij u thuis.

Een kaaswiel kopen en aansnijden

Het snijden van een kaaswiel of kaasbol kan een kunst op zich zijn. Hier zijn wat handige tips: gebruik een kaasschaaf of mes om gelijkmatige plakken te snijden, begin in het midden van het wiel voor een mooi stuk en vergeet niet van elke hap te genieten!

Een hele kaas kopen

Tegenwoordig is het kopen van een hele kaas makkelijker dan ooit. U hoeft er de deur niet eens voor uit. Veel kaaswinkels, zoals FNZ Kaas, bieden online bestellen aan als handige optie. Met een paar klikken op uw computer of smartphone kunt u een heerlijk kaaswiel bestellen en snel en gemakkelijk thuis laten bezorgen.

Dit betekent dat u kunt genieten van de rijke smaak van hele kazen zonder het gedoe van naar de winkel te gaan. Het is een handige en toegankelijke manier om aan uw verlangen naar kaas te voldoen.

Veelgestelde vragen

Hoe kunt u een hele kaas bewaren?

Bewaar kaas in de koelkast bij 4°C tot 7°C. Gebruik een kaaslade of bewaarlade om de vochtigheid op peil te houden en vermijd contact met koude lucht om uitdroging te voorkomen. Wikkel de kaas in kaaspapier of plasticfolie om uitdroging te voorkomen en geuroverdracht te vermijden. Laat de kaas 30 minuten tot een uur op kamertemperatuur komen voordat u hem serveert. Zo komen oliën en aroma’s beter tot hun recht. Met deze bewaartips geniet u van de maximale houdbaarheid van uw hele kaas zonder dat dit ten koste gaat van de smaak en textuur.

Wat is een kaaswiel?

Een kaaswiel is niets minder dan een hele kaas. Vaak wordt het gebruikt als smaakvol middelpunt op tafel. Deze ronde lekkernijen zijn er in alle soorten en maten.

Hoeveel weegt een hele kaas?

Hoeveel weegt een hele kaas eigenlijk? Dit is een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord is simpel: het gewicht van een hele kaas kan variëren en biedt veel keuze. Er zijn bijvoorbeeld kazen van een eenvoudige 1,5 kg tot wel 12 kg.

Wat kost een hele kaas?

Een hele kaas kopen is een traktatie voor uw smaakpapillen. Daarnaast is het ook nog eens voordelig voor uw portemonnee. Vergelijk bijvoorbeeld de prijs van een stuk Goudse 48+ jong belegen kaas van 3 kg (€41,95) met dezelfde kaas van 12 kg (€134,95). Dat is een besparing van maar liefst €24,57!

Waarom zou u een kaaswiel of hele kaas kopen?

Een hele kaas kopen kan smaakvoller zijn. Zoals we al hebben besproken, is het voordeliger om een hele kaas te kopen. U bespaart geld en krijgt meer kaas voor uw euro’s. Bovendien is de smaak van hele kazen vaak intenser en rijker dan die van voorverpakte stukken.

Een kaaswiel of hele kaas bewaren: Hoe doet u dit?

Een hele kaas bewaren is erg gemakkelijk. Zelfs als u denkt dat u de hele kaas niet in één keer op kunt eten, hoeft u zich geen zorgen te maken. Kaas is een voedingsmiddel dat makkelijk langdurig bewaard kan worden. Als de kaas begint te schimmelen, wat overigens een tijdje kan duren, blijft het meestal beperkt tot het oppervlak. U kunt gewoon een klein stukje van het aangetaste deel afsnijden en nog steeds genieten van de rest van de kaas. Deze is namelijk nog steeds perfect te eten. Zorg ervoor dat u de kaas in een koele en droge omgeving bewaart. Doe dit bij voorkeur in een kaaspapiertje of plasticfolie om uitdroging te voorkomen. Zo kunt u lang genieten van uw heerlijke kaasvoorraad zonder verspilling.


Producten (€ excl. btw)