Vanaf € 50,- Gratis thuisbezorgd 026 382 7903 Contact Veelgestelde vragen Home Inloggen

48+ kaas

48+ kaas online bestellen

48+ Kaas wordt ook wel een volvette kaas genoemd. Een heerlijke kaas waar u geen genoeg van kunt krijgen. 48+ heeft een hele volle smaak en deze kaas is verkrijgbaar van jong tot oud.

Wat betekent 48+ kaas?

48+ kazen bevatten 48% vet in de vaste stoffen. Dit betekent niet dat de hele kaas 48% vet is. Kaas bestaat uit vaste voedingsstoffen en vocht. De vaste voedingsstoffen maken meestal 60% uit van de totale samenstelling en daarvan is 48% vet.

Voor een stuk kaas van 100 gram komt dat neer op 28-32 gram vet. Dit is namelijk 48% van de 60% aan vaste voedingsstoffen. 48+ kaas bevat dus minder vet dan bijvoorbeeld een 80+ kaas, maar het is een misvatting dat de hele kaas 48% vet is.

Kaas online bestellen

Op onze webshop kunt u gemakkelijk kaas bestellen. We hebben namelijk een breed assortiment kazen, variërend in leeftijd. In ons assortiment ambachtelijke kazen vindt u onder andere Friese, Goudse en Beemster kaas. Deze zijn verkrijgbaar in jong belegen, jong, belegen en extra belegen varianten. Ook kunt u bij ons terecht voor oude kaas met een sterke smaak.

Binnen twee dagen bezorgen we deze smaakvolle kaas bij u thuis. Met maar een paar klikken kiest u uw favorieten. Shoppen vanuit huis zorgt ervoor dat u niet naar de kaaswinkel hoeft. Bovendien kunt u op uw gemak de verschillende 48+ kazen bekijken en vergelijken op smaak en textuur.

Bestel uw 48+ kaas vandaag nog

Ontdek de lekkere smaak van onze 48+ kazen. Onze kazen zijn met liefde gemaakt en zijn perfect in balans tussen romigheid en karakter. Elke kaas vertelt zijn eigen verhaal en biedt een rijke ervaring voor zowel neus als mond.

Bestel vandaag nog en ontdek het vakmanschap en de passie achter elke kaas. Laat u verrassen door ons vakmanschap en verwen uw smaakpapillen met de volle smaken van ambachtelijke kaas zoals het hoort. De lekkerste kaas koopt u bij FNZ Kaas!

Veelgestelde vragen

Wat betekent 48+ kaas?

De naam 48+ kaas verwijst naar het vetpercentage in de droge massa van de kaas. In 48+ kaas zit minstens 48% vet in die droge stof, wat betekent dat de kaas tussen de 28 en 32 gram vet per 100 gram kaas bevat, afhankelijk van het totale vochtpercentage. Het getal verwijst niet naar het totale vetgehalte van de kaas zelf, maar alleen naar het vetgehalte in de vaste bestanddelen, zoals eiwitten.

Is 48+ kaas gezond?

Ja, deze kaas is gezond. Hoewel het meer vet bevat dan bijvoorbeeld 0% kaas, bevat 48+ kaas vooral onverzadigde vetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. De balans van vet, eiwit, calcium, fosfor en andere voedingsstoffen in kaas is eigenlijk heel gezond. Geniet met mate: één plakje per dag biedt smaak en gezondheidsvoordelen zonder dat het ten koste gaat van het plezier.

Hoeveel calorieën zitten er in een plak 48+ kaas?

De hoeveelheid calorieën in een plakje 48+ kaas kan variëren, afhankelijk van het soort kaas, de rijpheid en de grootte van het plakje. Gemiddeld zijn het ongeveer 100 calorieën per plak van 30 gram. Omdat kaas calorierijk is, bevat per 100 gram kaas ongeveer 400 calorieën, voornamelijk uit vet, eiwit en water.

Wat is het verschil tussen 30+ en 48+ kazen?

Het belangrijkste verschil zit in het vetgehalte. Een 30+ kaas heeft minimaal 30% vet in de droge massa, terwijl 48+ kazen minimaal 48% vet hebben. Hierdoor is een 48+ kaas voller van smaak door het hogere vetgehalte en heeft meestal een zachtere textuur. Qua calorieën, eiwitten en andere voedingsstoffen liggen ze niet ver uit elkaar.

Hoe oud is 48+ kaas?

De rijpingstijd van een de kaas varieert sterk en is afhankelijk van de kaassoort en het productieproces. Sommige jonge kazen bereiken het 48+ vetgehalte al na 1 tot 2 weken rijping, terwijl oude kazen maanden tot jaren gerijpt zijn. Over het algemeen geldt: hoe langer de rijping, hoe hoger het vetgehalte, omdat vocht en eiwit geleidelijk verdwijnen.


Producten (€ excl. btw)